Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un pacient de la Bagdasar Arseni a atacat o infirmieră și alți bolnavi

Un bărbat internat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală l-a atacat cu un cuţit pe colegul său de salon, apoi a rănit o infirmieră şi o altă pacientă aflat pe holul unităţii, transmite News.ro. Agresorul a fost într-un final imobilizat de bodyguarzi și transferat ulterior la Spitalul "Alexandru Obregia" pentru a fi evaluat.

Incidentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 04.30, la Secţia Chirurgie. După ce le-a atacat pe cele trei persoane şi a provocat scandal pe holul Secţiei Chirurgie, bărbatul a fost imobilizat de bodyguarzi. Infirmiera şi pacienta au răni uşoare, iar bărbatul care are o plagă în zona toracelui a fost operat.

Reprezentanţii Spitalului "Bagdasar-Arseni" au sesizat poliţiştii şi procurorii, care au venit la spital şi l-au audiat pe agresor. Agresorul a fost dus apoi, însoţit de poliţişti, la Spitalul "Alexandru Obregia".

Directorul medical al Spitalului "Alexandru Obregia”, Adela Magdalena Ciobanu, arată, într-un comunicat transmis agenţiei News.ro, că un pacient, în vârstă de 43 de ani, a fost adus de către Poliţia Capitalei, de la Spitalul "Bagdasar-Arseni”, ora prezentării la Camera de Gardă fiind 10.24.

În urma examinării medicale în Camera de Gardă s-a dispus internarea bărbatului, acesta rămânând sub supravegherea medicilor de gardă. Potivit unor surse medicale, bărbatul care a agresat o infirmieră şi doi pacienţi de la Spitalul "Bagdasar-Arseni” ar avea antecedente psihice.

Un medic de la Marie Curie a fost bătut de tatăl unui copil

În urmă cu patru zile, un medic pediatru de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală a fost bătut de părinţii unui copil internat. Medicul a fost agresat în cabinetul său, în timp ce le comunica părinţilor copilului că acesta are o afecţiune respiratorie uşoară şi nu se mai impune spitalizarea sa.

La faţa locului a fost chemată Poliţia, iar medicul a făcut plângere penală împotriva tatălui copilului. De asemenea, spitalul a depus, miercuri, o plângere penală pentru agresiune.

Conform prevederilor legale, ameninţarea personalului medical se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă, lovirea sau orice alte acte de violenţă - închisoare de la şase luni la trei ani, vătămarea corporală - închisoare de la şase luni la şase ani, vătămarea corporală gravă - închisoare de la trei la 12 ani.