Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Studiu IRES: 9 din 10 tineri din București și Cluj-Napoca folosesc servicii digitale

Un studiu realizat de IRES pentru UBER arată că 9 din 10 tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, din București și Cluj-Napoca, folosesc servicii digitale (cloud, mobile banking, aplicații de transport alternativ, servicii de cazare, plăți digitale, divertisment) și  85% le recomandă și altora. În topul recomandărilor se află aplicațiile bancare, Uber și apoi Whatsapp.

UBER-ul nu e privit ca un serviciu de taxi, ci ca o alternativă la transportul cu mașina personal spune la RFI sociologul Antonio Amuza de la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie.

Din studio mai reiese că 90 % dintre tineri se percep ca pe fiind ambasadori ai serviciilor tehnologice inclusive în cercurile familial sau de prieteni.

În metropolele în creștere, tehnologia joacă un rol foarte important. 95% dintre tineri dețin un smartphone pe care îl folosesc dincolo de ce înseamnă comunicare. Toate aceste servicii ușurează activitatea celor care le utilizează și pot deschide noi oportunități.

În interviul realizat de Andreea Pietroșel, sociologul mai spune că tehnologia este din ce în ce mai prezentă, dar nu și invazivă la nivel social.