Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adriana Săftoiu, despre băiatul căzut într-un puţ în Teleorman: Copilul respectiv e o victimă a întregii societăţi

Echipele de intervenţie salvează un copil căzut într-un puţ în judeţul Teleorman

Cazul copilului de un an şi opt luni căzut într-un puţ din judeţul Teleorman şi salvat după zece ore arată nivelul de sărăcie din România şi faptul că e nevoie de prevenţie şi educaţie. Declaraţia a fost făcută la RFI de deputatul PNL Adriana Săftoiu.

Copilul care se află acum în stare gravă în spital este o victimă a întregii societăţi, spune Adriana Săftoiu: “Nu ştiu dacă aţi fost atent la familie. O mamă destul de tânără, din nou însărcinată, încă un copil mic. În mod evident, copilul respectiv e o victimă a întregii societăţi, nu doar a neatenţiei familiei. Cred că ţine, chiar dacă s-ar putea să fiu blamată pentru acest lucru, dar cred că acest caz arată şi nivelul de sărăcie de la noi, pentru că pur şi simplu a fost un copil, din ce am înţeles, lăsat efectiv fără supraveghere, într-o familie care arăta că e la limita supravieţuirii”.

“Ţine într-un fel şi de educaţie şi de cultură şi de gradul de civilizaţie (…). Dincolo de a da tot timpul amenzi, e nevoie totuşi de prevenţie şi când faci prevenţie, înseamnă să-ţi educi poporul. Cineva o să spună că acolo unde e multă sărăcie nu poate fi şi educaţie. Probabil”, afirmă deputatul PNL.

Un copil a căzut marţi în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore, de către echipele de intervenţie. Băiatul se află în stare critică într-un spital din Bucureşti, unde este ţinut pe aparate.

 
Adriana Săftoiu, despre copilul din Teleorman, căzut într-un puţ