Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Litoralul românesc, asaltat de turişti în minivacanţa de 1 Mai

litoralul_romanesc_turisti_minivacanta.jpg

Zeci de mii de turişti, aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria
Zeci de mii de turişti, aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de Sfânta Maria
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Aproape 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai, declară la RFI Nicolae Bucovală, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, reprezentant al Asociaţiei Patronale Mamaia.

Care sunt staţiunile cele mai căutate în minivacanţa de 1 Mai? “Sigur, dacă mergem puţin pe istoric, categoric, Mamaia este cap de listă, urmează Vama Veche, Eforie Nord, dar asistăm anul acesta şi la o cerere destul de mare pe sudul litoralului, Neptun, Jupiter, Venus, în mod deosebit, unde s-au făcut investiţii masive şi se văd rezultatele”, spune Nicolae Bucovală.

Câţi turişti vor veni pe litoral sâmbătă, duminică şi luni? “Noi ne aşteptăm pe tot litoralul, de la un capăt la altul, inclusiv Vama Veche, undeva între 35.000-40.000 de turişti. Au început rezervările, vin în continuare, hotelierii au fost extrem de deschişi în oferte, sunt rezervări şi pe o noapte, în mod deosebit pe sâmbătă noaptea în Mamaia, dar sunt şi rezervări pe două-trei zile pe pachetele pe care le-am lansat în mod iniţial acum câteva luni de zile. Vom vedea evoluţia, depindem şi de vreme. Ieri a fost o ceaţă cumplită la Constanţa şi acum dimineaţă este, dar sperăm să se îndrepte vremea, s-au anunţat 17 grade”, afirmă reprezentantul FPTR.