Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


“Metroul bucureştean trebuie să circule toată noaptea”

Metroul din Bucureşti trebuie să circule non-stop. Solicitarea a fost făcută de mai multe organizaţii de studenţi şi elevi, care au trimis o adresă în acest sens Ministerului Transporturilor şi Metrorex.

Asociaţiile semnatare consideră că un program prelungit al metroului i-ar ajuta pe tineri şi turişti să beneficieze de “opţiunile socio-culturale” existente în Bucureşti.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Vlad Cherecheş, explică la RFI de ce ar fi benefică prelungirea programului peste ora 23: “Cred că un prim pas poate fi şi prelungirea programului de metrou cu o oră sau două permanent şi eventual, în week-end să avem un program mai lung, pentru că ştim bine, în week-end, viaţa de noapte este activă în Bucureşti şi sunt multe evenimente care se întind până la ore târzii”.

Noaptea nu trebuie să circule metroul cu aceeaşi frecvenţă ca ziua, nu e nevoie de un tren de metrou pe fiecare linie, la fiecare trei-cinci minute, cum avem acum. Poate să fie la interval de 15-20 de minute un tren de metrou”, spune liderul ANOSR.

Ştim bine că sunt mulţi taximetrişti care nu vor să pună ceasul când iau o cursă din Centrul Vechi, care solicită taxarea suplimentară şi acest lucru nu este în beneficiul şi interesul cetăţenilor care trebuie să fie mobili, inclusiv noaptea”, declară Vlad Cherecheş.

 
Vlad Cherecheş, despre programul metroului din Bucureşti