Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clujul a ieșit din nou în stradă

cluj.jpg

Câteva zeci de clujeni au protestat în centrul orașului, miercuri, 3 mai, împotriva intenţiei Senatului de a-i graţia pe cei declaraţi vinovaţi de unele fapte de corupţie
Sursa imaginii: 
RFI România/Bianca Pădurean

Câteva zeci de persoane au protestat din nou în centrul Clujului împotriva intenţiei Senatului de a-i graţia pe cei declaraţi vinovaţi de unele fapte de corupţie. Oamenii s-au strâns în Piaţa Unirii din Cluj după ce Comisia Juridică din Senat a adoptat un proiect de lege care i-ar scuti pe unii dintre corupţi de executarea pedepselor.

Protestul a început în jurul orei 20. Oamenii au venit în Piața Unirii cu pancarte, dar și cu insigne galbene cu mesajul #Rezist. Doi tineri au adus o pancartă mare pe care scria: ”27 de ani de corupție, cât mai #rezistăm?”.

”Am ieșit să protestăm pentru că consider că Ordonanța 13 se întoarce sub o altă fomră, mult mai gravă, sub formă de lege. Nu putem accepta situația de față și vom ieși în fiecare zi să protestăm”, a spus unul dintre cei ieșiți în stradă la Cluj.

Până la finalul protestului s-au adunat câteva zeci de persoane în Piața Unirii. Acesta este primul protest organizat la Cluj în această primăvară, după ce, în iarnă, zeci de mii de oameni au ieşit zile la rând în stradă pentru a protesta împotriva adoptării Ordonanţei de Urgenţă 13, care, potrivit protestatarilor, ar fi împiedicat lupta anticorupţie.

 
Ascultă opiniile clujenilor care au protestat miercuri seară în Piața Unirii