Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandalul logo-ului pentru București putea fi evitat printr-un click pe net

Doru Radu, designer web: Orice logo poate fi verificat pe internet pentru a vedea dacă există imagini similare.

Se caută în continuare logo pentru București, asta după ce lucrarea care a câștigat ieri concursul a fost descalificată din cauza unor suspiciuni de plagiat. Decizia a fost anunțată de Primăria Capitalei după mai multe sesizări venite de la societatea civilă care sublinia asemănări evidente între logo-ul propus de designerul timișorean și unul dintre logo-urile orașului Taipei și al Montrealului.

Situații de genul acesta pot fi evitate extrem de ușor spune la RFI Doru Radu, proprietarul unei firme de design web.

El explică modul în care designerul care a creat logo-ul câștigător ar fi putut verifica dacă există imagini similare, înainte de a se înscrie în concursul lansat de Primăria Capitalei. Aceeași metodă simplă ar fi putut fi folosită și de comisia care a ales câștigătorul, subliniază Doru Radu care mai precizează și faptul că brief-ul dat de Primăria Capitalei nu a fost deloc clar.Orice oraș care se respectă are un logo care trebuie să fie ușor de recunoscut, spune la RFI consultantul în turism Răzvan Pascu.

În opinia lui, Capitala are nevoie de un logo care să descrie efervescența orașului și să pună accent pe faptul că Bucureștiul este în continuă transformare.Primăria Capitalei anunță într-un comunicat că va desemna un nou câștigător dintre cele 204 lucrări înscrise și validate în concurs. Creatorul noului logo al Bucureștiului va primi, drept premiu, 50.000 de lei.