Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


„N-avem sânge”. Câţi români donează anual?

nu_avem_sange_romani_doneaza.jpg

Crucea Roşie îndeamnă populaţia să doneze sânge (Sursa foto: www.pixabay.com)
Sursa imaginii: 
(Sursa foto: www.pixabay.com)

„N-avem sânge”, aşa se intitulează o campanie lansată de Crucea Roşie Română, în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină şi Centrul de specialitate din Bucureşti, prin care populaţia este îndemnată să doneze sânge.

Campania de informare a Crucii Roşii se desfăşoară până pe data de 31 mai.

În România, doar 2% din populaţie donează sânge, faţă de o medie europeană de zece procente.

Directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, spune la RFI că unii tineri se tem să doneze: „Eu cred că e şi din slaba informare a unora, din teama de a nu păţi ceva împotriva sănătăţii lor. Noi le explicăm că de fapt donarea de sânge nu face nici un rău sănătăţii individului, ba din contră, îi face un bine, lăsând la o parte binele pe care-l faci semenilor tăi”.

„Noi am făcut multă mobilizare în campaniile acestea şi în spaţiul virtual. Normal ar fi fost să crească mult mai mult numărul donatorilor, având în vedere că tinerii se mobilizează foarte uşor în spaţiul virtual. E greu de înţeles! Noi însă suntem tenace şi continuăm cu campaniile acestea, până când vor înţelege cetăţenii că e bine să doneze sânge”, declară directorul general al Crucii Roşii Române.

 
Ioan Silviu Lefter, despre campania "N-avem sânge"