Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sanitas ameninţă cu proteste, din cauza legii salarizării

sanitas_ameninta_proteste_lege_salarizare.jpg

Legea salarizării nemulţumeşte Federaţia Sanitas (Sursa foto: pixabay.com)
Legea salarizării nemulţumeşte Federaţia Sanitas (Sursa foto: pixabay.com)

Legea salarizării în sectorul bugetar nemulţumeşte federaţia Sanitas. Sindicaliştii se plâng că proiectul aflat la dezbateri în Senat nu rezolvă discrepanţele dintre diversele categorii de salariaţi din sistemul sanitar.

Prim-vicepreşedintele Sanitas Iulian Pope spune la RFI că sindicaliştii ar putea organiza proteste, dacă Parlamentul nu va îndrepta situaţia: „Avem categorii profesionale care sunt în mod evident defavorizate de coeficienţii de ierarhizare în cadrul legii şi vorbesc aici de farmacist, biolog, psiholog, asistent medical. În mijlocul grilei de salarizare există aceste categorii profesionale, care sunt mult prea aproape de partea de jos, de infirmieră, de îngrijitoare, de şofer de autosanitară, raportat la nivelul de salarizare maxim în cadrul grilei şi vorbesc aici de medic”.

„Considerăm că este inacceptabil ca diferenţa dintre un asistent şi un infirmier să fie de aproximativ şase procente la salariu, în condiţiile în care asistentul medical are alt nivel de studii, prestează o muncă efectiv calificată raportat la infirmier. De asemenea, mult prea departe de medic”, explică sindicalistul.

Iulian Pope (Sanitas), despre legea salarizării
909