Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Donald Trump: Tinerii de la Manchester, uciși de niște ratați

trump_atentat.jpg

Image source: 
http://en.rfi.fr

Președintele american Donald Trump a transmis condoleanțe și și-a afirmat solidaritatea cu Marea Britanie și victimele atentatului terorist de la Manchester. Societatea de astăzi nu mai poate tolera vărsarea continuă de sânge și măcelărirea oamenilor nevinovați, a spus Trump, aflat în turneu în Orientul Mijlociu:

Atâția tineri care se bucurau de viață au fost uciși de niște ratați în viață. N-am să-i numesc pe atacatori monștri, pentru că le-ar plăcea, li s-ar părea un nume grozav. De acum am să-i numesc ratați, pentru că asta sunt, niște ratați. Teroriștii, extremiștii și cei care îi sprijină trebuie excluși pentru totdeauna din societate. Viața trebuie protejată și toate națiunile civilizate trebuie să-și unească forțele pentru a-i proteja pe cei nevinovați și dreptul sacru de a trăi în pace și siguranță”, a spus Trump. 

Condoleanțe au venit și de la Moscova: președintele rus Vladimir Putin a condamnat crima, ”cinică și inumană” și s-a declarat pregătit să colaboreze cu Marea Britanie în lupta antiteroristă. Cancelarul german Angela Merkel promite să lupte alături de Marea Britanie împotriva terorismului, iar președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat groaza și consternarea. Macron a anunțat că va avea o convorbire telefonică cu premierul britanic Theresa May. 

”NATO este alături de Regatul Unit în lupta împotriva terorismului”, a transmis și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un mesaj postat pe Twitter.

”Astăzi plângem împreună. Mâine vom lucra cot la cot împreună cu voi în lupta împotriva celor care caută să ne distrugă modul de viaţă”, a transmis şeful Comisiei Europene, Jean Claude Junker.