Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mircea Sandu, sub urmărire penală pentru delapidare și spălare de bani

mircea_sandu_urmarire_penala_delapidare_spalare_bani.jpg

Mircea Sandu, urmărit penal de DIICOT
Mircea Sandu, urmărit penal de DIICOT

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu a fost pus sub urmărire penală de DIICOT. El este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcția Bazei Sportive de la Buftea.

Potrivit DIICOT, în perioada 2009-2010, Mircea Sandu, Bogdan Petculescu, Ziv-Asher Tetelman și Puiu Tetelman au constituit un grup infracțional organizat. Acesta a avut ca scop însușirea din patrimoniul FRF a sumei de 740 de mii de euro, provenite din încheierea unui contract de execuție a unor lucrări având ca obiect construcția unui centru de fotbal pe raza localității Buftea.

“În vederea atingerii scopului infracțional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză și subantrepriză între mai multe societăți comerciale controlate de către membrii grupului infracțional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu Federația Română de Fotbal. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracționale disimulate sub forma-restituire împrumut asociat, dividende”, potrivit procurorilor.

În același dosar, au fost puși sub acuzare Bogdan Petculescu, Ziv-Asher Tetelman și Puiu Tetelman.