Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atacuri teroriste la Londra. 7 morţi şi zeci de răniţi

londra.png

Sursa imaginii: 
france24.com

Poliţia Metropolitană din Londra transmite, pe Twitter, că au fost "două incidente teroriste" la Londra, în zona London Bridge. Şapte persoane au murit, în două atacuri comise la London Bridge şi Borough Market. O camionetă care circula cu viteză a intrat într-un grup de pietoni. 3 atacatori care au coborât apoi din maşină şi au inceput să înjunghie oameni pe stradă. Cei trei au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine. 

 

 

Actualizare 16: Theresa May: "Prea multă toleranţă pentru extremism în Marea Britanie. Destul e destul." 

Actualizare 15: Theresa May: Alegerile generale vor avea loc joi (cum era programat). Campania electorală se reia luni

Actualizare 14: Emmanuel Macron:  "Franţa este mai mult ca oricând alături de Marea Britanie. Gândurile mele se îndreaptă spre victime şi spre rudele lor"

Actualizare 13: Cel puţin 20 de persoane au fost transportate la şase spitale din Londra (Serviciul de Ambulanţă)

Actualizare 12: MAE: "Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează situaţia şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară"

Actualizare 11: Presa britanică publică o fotografie cu un posibil atacator care ar fi avut cutii metalice (posibilă vestă cu explozibil) legate de corp 

Actualizare 10: Exploziile sunt controlate (The Guardian) 

Actualizare 9: O explozie extrem de puternică s-a auzit pe London Bridge (reporter Daily Telegraph)

Actualizare 8: Premierul May a convocat, pentru dumincă dimineaţă, o reuniune a cabinetului special de securitate Cobra

Actualizare 7: 

Actualizare 6: Podul este închis circulaţiei. La fel şi staţia de metrou. Poliţia ar căuta cel puţin trei atacatori înarmaţi (BBC)

Actualizare 5: Jerermy Corbyn: Atca brutal şi şocant

Actualizare 4: Mesaj de la Casa Albă: ”Indiferent ce pot face Statele Unite pentru a ajuta  Marea Britanie, vom fi acolo – Suntem alături de voi. Dumnezeu să vă binecuvânteze!" 

Actualizare 3: Premierul britanic Theresa May califică incidentele de sâmbătă seara de la Londra ca "potenţiale acte teroriste"

Actualizare 2: Borough Market: Mai multe persoane ar fi fost înjunghiate într-un bar. 

Actualizare 1: London Bridge: o camionetă albă a intrat într-un grup de până la 20 de oameni. Cel puţin şase persoane ar fi fost rănite. (BBC)