Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Român din UK, la RFI: La metrou scria "London Bridge will never fall down". Cred că e atitudinea potrivită

roman_uk_rfi_london_bridge.jpg

O femeie cu un copil în braţe discută cu un poliţist, după atacul de sâmbătă noapte din Londra (Foto: Reuters/Hannah McKay)
O femeie cu un copil în braţe discută cu un poliţist, după atacul de sâmbătă noapte din Londra (Foto: Reuters/Hannah McKay)

Locuitorii din Marea Britanie nu se lasă intimidaţi de atacurile teroriste. Iată ce spune la RFI Florin Rotariu, inginer în construcţii, stabilit de opt ani la Londra. El afirmă că nu-i este frică să iasă în public cu familia lui, după atentatele din ultimele săptămâni.

Florin Rotariu crede că mediatizarea excesivă a atentatelor nu face altceva decât să le dea satisfacţie teroriştilor: “E doar părerea mea. Poate sună cumva ciudat, dar cred că sunt prea mediatizate. Eu le văd transformate recent în armă politică. Eu cred că dacă nu s-ar mediatiza chiar aşa mult, nu ar da satisfacţie celor care chiar asta urmăresc. Trebuie într-adevăr să ştim ce s-a întâmplat şi cum, dar nu trebuie dramatizate”.

El spune că nu-i este teamă să mai iasă pe stradă: “Nu, nu, nu, în nici un caz, în nici un caz! Eu n-am să urmăresc niciodată să le dau satisfacţie, pentru că asta se urmăreşte, terorismul prin definiţie creează teroare. Am un copil de doi ani, am ieşit cu familia şi cu el, ieşim cu el în parc, ca în orice zi”.

Florin Rotariu consideră că “genul ăsta de atentate e chiar foarte greu să fie prevenite. E chiar greu să opreşti un om care ia o maşină şi intră în pietoni şi-i atacă cu cuţite”.

Oamenii de rând nu se lasă intimidaţi de atentate, spune el: “Atmosfera, oamenii, nu… nu-i chiar aşa cum vor ei (teroriştii-n.r.). Chiar era un mesaj la intrarea în metrou: London Bridge will never fall down. Cred că e atitudinea potrivită”.

 
Florin Rotariu, român din Londra, despre atacul de pe London Bridge