Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un bărbat a încercat să atace forțele de ordine în fața catedralei Notre Dame

notre_dame.jpg

Sursa imaginii: 
Le Figaro

O agresiune a avut loc în această după amiază în fața catedralei Notre-Dame din Paris. Potrivit informațiilor Le Figaro, un bărbat a încercat să îl lovească de două ori pe un gardian cu un ciocan.

ACTUALIZARE 1 : Ministrul de interne, Gérard Collomb, a explicat presei că agresorul a strigat în momentul atacului ”Acesta este pentru Siria!”. Atacatorul, care pretinde că e student Algerian, avea asupra sa și un cuțit de bucătărie. El a fost rănit și este acum în afara oricărui pericol.  

Unul dintre colegii acestuia a ripostat utilizând arma din dotare și neutralizându-l pe agresor a cărui stare este deocamdată necunoscută. La fața locului a fost trimisă o brigadă de intervenții speciale BRI pentru a căuta eventuali complici. Parchetul antiterrorist a deschis deja o anchetă deși deocamdată nu sunt cunoscute motivele agresiunii. Cartierul a fost izolat în întregime. Potrivit Le Figaro, 900 de persoane se aflau în momentul atacului în interioriul catedralei. Poliția a verificat dacă nu cumva inclusive în rândurile celor aflați în interior nu se află vreun complice.