Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Două atacuri teroriste simultane soldate cu morți și răniți la Teheran

teheran.jpg

Captură din transmisia televiziunii de stat iraniene, în care se vede cum oameni speriați încearcă să iasă cât mai repede din clădirea Parlamentului, Teheran, 7 iunie 2017
Image source: 
France24

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa miercuri, în urma a două atacuri simultane care au avut drept țintă Parlamentul din Teheran și mausoleul ayatollahului Khomeini.

Jihadiştii grupării Stat Islamic au revendicat atentatele. În continuare nu este clar bilanţul victimelor în urma atentatelor coordonate, care au zguduit Teheranul.

 ”Luptătorii Statului Islamic au atacat mausoleul Khomeini şi legislativul iranian din Teheran”, se arată într-un comunicat transmis de agenţia Amaq, afiliată grupării ISIS.

Guvernatorul Hossein Hashemi a anunţat că un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibili în incinta mausoleului ayatollahului Khomeini, în vreme ce unul a fost împuşcat mortal de către forţele de securitate şi ceilalţi au fost arestaţi în Teheran.

De asemenea, un muncitor şi-a pierdut viaţa în atacatul de la mausoleau şi mai multe persoane au fost rănite.

Autorităţile iraniene nu au oferit detalii despre atacul din clădirea legislativului, dar presa locală susţine că un atacator înarmat s-a detonat după o luare de ostatici în Parlament.

Ministrul Informaţiilor a confirmat că cele două atacuri au fost coordonate şi organizate de o grupare teroristă, precizând că autoritățile au reuşit să oprească un al treilea atac în Teheran.