Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Grevă în educaţie. Lider sindical: „Nu se respectă programul de guvernare”

greva_educatie_lider_sindical_program_guvernare.jpg

Profesorii din Sectorul 6, afiliaţi la FSLI au intrat luni în grevă (Sursa foto: pixabay.com)
Profesorii din Sectorul 6, afiliaţi la FSLI au intrat luni în grevă (Sursa foto: pixabay.com)

Legea salarizării aduce greve în educaţie. Profesorii de la şcolile din Sectorul 6 al Capitalei, care sunt membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au intrat luni în grevă. Ei sunt nemulţumiţi de amânarea majorărilor salariale promise de actuala Putere.

O eventuală grevă la nivel naţional ar putea fi decisă în cursul zilei de luni.

Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, spune la RFI care sunt nemulţumirile profesorilor grevişti vizavi de legea salarizării: „Principala nemulţumire a colegilor din sistem este legată de poziţionarea în grila de salarizare. Pe această scară de la 1 la 12, învăţământul este poziţionat în partea inferioară (...). Ne aşteptam ca salariaţii din învăţământ să aibă o poziţie ceva mai bună, apropiată de Sănătate”.

„De asemenea, ceea ce nemulţumeşte sistemul este faptul că nu se respectă programul de guvernare, nu se respectă nici ceea ce s-a votat în Senatul României şi anume ar fi trebuit să se aplice o mărire de 50% la 1 ianuarie. Această mărire a fost decalată până la 1 martie. Plus că oamenii au aflat cu surprindere că există totuşi resurse financiare pentru a mări salariile aleşilor din administraţie, lucru care este neacceptat de oamenii din sistem”, precizează liderul sindical.