Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu puternic la un bloc turn din Londra. Cel puțin şase morţi

Un incendiu puternic a cuprins un bloc turn cu 24 de etaje şi peste 120 de apartamente de pe Latimer Road, în vestul Londrei în noaptea de marți spre miercuri. Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan a anunţat că s-a declarat un ”incident major”, scrie BBC News.

Update 16h: Mai multe persoane ar fi încă prinse în clădirea cu 24 de etaje din Londra, care a luat foc în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat comandantul de Poliţie Stuart Cundy. Pompierii au anunţat că lupta cu flăcările va dura cel puţin încă 24 de ore.

 

Update 13.25: Cel puţin şase persoane au murit în incendiul din Grenfell Tower, iar bilanţul urmează să crească, anunţă Poliţia britanică.

 

Update 10.50: Există și un număr, neprecizat încă, de morți, potrivit rfi.fr. Daily Mail relatează că o persoană ar fi fost văzută sărind în gol de la unul din etajele superioare, iar alte persoane încercau să coboare pe funii improvizate din cearceafuri.Comandanta brigăzii pompierilor din Londra Dany Cotton a catalogat indendiul drept un ”incident fără precedent”. ”În acest moment sunt foarte tristă să confirm că există un număr de morţi. Nu pot să confirm numărul la acest moment, din cauza dimensiunii şi complexităţii acestei clădiri”, a declarat ea pentru presă, citată de Reuters.

Update 9.59: Cincizeci de persoane au fost duse la cinci spitale din capitala britanică, anunţă Serviciul britanic de Ambulanţă, potrivit BBC

 

 

Medicii au acordat îngrijiri unui număr de cel puţin 15 persoane după ce au inhalat fum în incendiul de la Grenfell Tower, în nordul Londrei, scrie şi The Associated Press.

Poliţia a anunţat anterior că locuitorii erau evacuaţi în continuare din clădire miercuri dimineaţa. Focul arde de peste trei ore şi a cuprins aproape toate cele 27 de etaje ale blocului turn. Patruzeci de vehicule de pompieri luptă împotriva incendiului.

Metroul londonez a anunţat că 3 linii au fost închise din cauza incendiului. Cauza incendiului este necunoscută încă şi era neclar dacă înăuntru erau blocaţi oameni.