Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jurnalista franceză rănită de o mină în Irak a murit

veronique.jpg

Véronique Robert era specializată în câmpuri de luptă și a acoperit numeroase conflicte în Orientul Mijlociu şi mai ales în Irak
Véronique Robert era specializată în câmpuri de luptă și a acoperit numeroase conflicte în Orientul Mijlociu şi mai ales în Irak
Sursa imaginii: 
france24.com

Jurnalista Véronique Robert, rănită în explozia unei mine la Mosul, în Irak, unde realiza un reportaj pentru emisiunea "Envoyé Spécial", a murit din cauza rănilor. Anunțul a venit sâmbătă de la France Télévisions într-un comunicat.

”Cu o mare tristeţe conducerea pentru informaţii a France Télévisions tocmai a aflat despre decesul jurnalistei Véronique Robert, în urma rănilor pe care le-a suferit în explozia unei mine la Mosul, în Irak”, anunţă grupul audiovizual într-un comunicat.

Operată la Bagdad, jurnalista a fost transferată în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Militar Percy, în apropiere de Paris.

”Aşteptam o veste mai puţin proastă săptămâna aceasta. Ea nu va veni. Véronique Robert a decedat în această dimineaţă, în Franţa, înconjurată de băieţii ei. Veţi descoperi în portrete această femeie ieşită din comun. Cuvântul tristeţe nu descrie ceea ce simţim”, a scris pe facebook producătorul ei Nicolas Jaillard.

Explozia minei, luni, i-a ucis pe doi dintre confraţii ei, francezul Stéphan Villeneuve şi irakianul Bakhtiyar Addad. Samuel Forey, un al treilea jurnalist francez care îi însoţea a fost rănit uşor.

"Véronique Robert, specializată în câmpuri de luptă, care a acoperit numeroase conflicte în Orientul Mijlociu şi mai ales în Irak, efectua împreună cu jurnalistul reporter de imagine Stéphan Villeneuve şi kurdul Bakhtiyar Haddad un reportaj despre bătălia de la Mosul, destinat revistei Envoyé Spécial, pentru societatea #5 Bis Productions", scrie France Télévisions.