Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Min. Sănătății: Vaccinurile există. Părinții să meargă la medicul de familie, nu la farmacii

Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare sunt disponibile în toată ţara. Anunțul vine de la Ministerul Sănătății care îi sfătuiește pe părinţii care vor imunizarea copiilor să meargă la medicul de familie, nu la furnizorii privaţi.

Ministerul Sănătăţii subliniază în comunicatul transmis că stocurile de vaccin cuprinse în Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent şi Tetravalent, sunt disponibile în toate regiunile țării.

Guvernul informează că părinţii care vor imunizarea copiilor trebuie să meargă la medicul de familie, și nu la furnizorii privaţi, în speţă farmacii. Autoritățile transmit că fac aceste precizări ca urmare a unor "interpretări şi comentarii tendenţioase care deformează nepermis realitatea", venite mai ales în cadrul unor dezbateri politice".

În plus, “realizarea vaccinării copiilor din grupele eligibile, precum şi realizarea campaniilor de vaccinare suplimentare sunt obligatorii pentru toţi medicii de familie”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii mai transmite că dezaprobă şi condamnă toate încercările de a induce în eroare opinia publică şi de a prezenta în mod fals activitatea acestei instituţii şi pe toţi cei implicaţi în desfăşurarea programelor de sănătate publică.

În plus, Ministerul Sănătăţii definitivează în această perioadă legea vaccinării ale cărei prevederi ar trebui să identifice și elimine cauzele profunde ale declinului numărului de copii vacccinaţi.