Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un nou incendiu de proporții lângă București

incendiu_balotesti.jpg

Flăcările depăşesc zece metri deasupra acoperişului
Flăcările depăşesc zece metri deasupra acoperişului
Sursa imaginii: 
RFI

Un incendiu puternic a izbucnit în apropiere de București, la Balotești. Pompierii anunță că ard un depozit de mobilă şi unul de mase plastice, iar flăcările au ajuns și la zece metri înălțime.

Incendiul puternic declanşat, marţi seară, în comuna Baloteşti, a afectat un depozit de mobilă şi unul de mase plastice, fiind cuprinsă de foc o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum.

Flăcările depăşesc zece metri deasupra acoperişului, la faţa locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, spunecă incendiul se manifestă pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi la două depozite, unul de mobilă şi unul de mase plastice. Potrivit acestuia, la locul incendiului au fost trimise zece autospeciale de stingere, o autoscară, o maşină de descarcerare şi un punct mobil de comandă.

Din interiorul depozitelor în flăcări se aud explozii succesive.

De asemenea, pompierii încearcă să limiteze extinderea flăcărilor, în condiţiile în care în zona respectivă sunt mai multe depozite, inclusiv un depozit de medicamente.

Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, zborurile nu sunt afectate de incendiu.

Iniţial, la faţa locului au fost trimise cinci autospeciale, iar ulterior au fost suplimentate cu încă două autospeciale şi o autoscară.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că o persoană care se afla într-una dintre imobile a fost evacuată şi că locuinţele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

”Una dintre hale este distrusă în totalitate, are pereţii dărâmaţi şi plafonul prăbuşit, şi se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune din interior”, a precizat Daniel Vasile.