Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Restricţii de circulaţie pe Autostrada Soarelui de la 1 iulie

trafic_bucuresti.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

De la 1 iulie și până la sfârșitul lunii august vor fi impuse restricţii de circulaţie în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone pe Autostrada Soarelui şi pe două drumuri naţionale.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă impunerea unor restricţii de circulaţie în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe Autostrada Soarelui (A2), şi pe două drumuri naţionale pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, în perioada 1 iulie – 31 august. În perioada verii, Autostrada Soarelui devine unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România, fiind principala şosea care leagă Bucureștiul de litoral.

Astfel, pe A2, restricţiile se aplică vineri, în intervalul 12.00-24.00 şi sâmbăta, între orele 6.00-14.00, pe sensul de mers către Constanţa. Pe sensul de mers către Bucureşti, restricţiile se aplică doar duminica, în intervalul 12.00-24.00.

Pe Drumul Naţional 39 (DN 39), Agigea – Mangalia, restricţiile se aplică pe ambele sensuri, pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, vineri, în intervalul 12.00-22.00, sâmbătă (6.00-22.00) şi duminică (6.00-22.00).

Pe DN 22C, Murflatlar-Cernavodă, restricţiile se aplică duminică, pentru vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, în intervalul 12.00-24.00.

Limitări și pe calea ferată

CFR SA va impune reducerea vitezei trenurilor în anumite intervale de timp cu 20-30 km/h în zonele afectate de caniculă. Viteza trenurilor de călători şi marfă va fi redusă, în anumite intervale de timp şi pe anumite tronsoane, cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie, atunci când temperatura în şină va depăşi 50 de grade C, urmând a fi luate mai multe măsuri legate de asigurarea siguranţei transportului pe calea ferată în perioada 28 iunie - 2 iulie, a anunţat CFR SA, compania care administrează reţeaua de căi ferate din România.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru această perioadă, fiind anunţate temperaturi şi de 40 de grade în mai multe regiuni.

CFR SA a anunţat, pentru această perioadă, măsuri suplimentare de siguranţă, inclusiv reducerea vitezei trenurilor.

”În această perioadă, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenţionare de cod galben şi cod portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină va depăşi 50 de grade C, pe tronsoanele unde situaţia o impune se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, se arată în comunicat.

CFR SA a anunţat că va aviza permanent operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă când se impune reducerea vitezei de circulaţie şi pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât companiile să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulaţie, sau care urmează să circule în ziua respectivă.

De asemenea, CFR SA recomandă călătorilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare a trenurilor în staţiile CFR.