Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primaria Bucuresti a lansat licitatia pentru autobuze noi pentru RATB

autobuz.jpg

Primaria Bucuresti a lansat licitatia pentru autobuze noi pentru RATB
Primaria Bucuresti a lansat licitatia pentru autobuze noi pentru RATB

 114 milioane de euro pentru 400 de noi mijloace de transport in comun. Licitatia a fost lansata cu intarziere, fapt care i-a fost reprosat primarului general, in urma cu doua saptamani, cand si-a prezentat bilantul la un an de mandat.

 Licitatia Primariei Capitalei pentru achizitia a 400 noi autobuze pentru RATB a fost publicata in Sistemul Electornic de Achizitii Publice. Conform anuntului de participare, contractul este estimat la 510 milioane lei fara TVA, pentru o periodă de 4 ani.
Contractul vizeaza achizitia a 320 de autobuze cu o capacitate minima de 96 de calatori, 50 de autobuze ce pot transporta cel putin 70 de calatori, precum si 30 de autobuze pentru minim 135 de calatori.

Fiecare autobuz va fi dotat cu aer conditionat, dar si cu sisteme care ar urma sa previna furtul de combustibil.

Conform caietului de sarcini toate autobuzele trebuie sa aiba rampa mecanica pentru accesul persoanelor cu disabilitati.

Autobuzele trebuie sa aiba instalate echipament de numarare a numarului de calatori, monitoare LED pentru informare si publicitate, precum si sistem de supraveghere video interior-exterior.

Masinile trebuie sa aiba o motorizare Euro 6 si sa poata functiona pe diesel si biodiesel.
 Primarul general promitea la inceput de mandat ca va achizitiona 400 de autobuze noi, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze