Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Valul de migranți crește populația Uniunii Europene în ansamblu. România, declin demografic grav

demografie.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Populația Uniunii Europene a crescut cu 1,5 milioane de locuitori anul trecut, datorită afluxului de migranți. Potrivit Oficiului European de Statistică, Eurostat, România rămâne printre statele ce se confruntă cu fenomenul declinului demografic accentuat.

Migranții veniți pe continent anul trecut au crescut populația Uniunii Europene cu aproximativ 1,5 milioane, iar Germania este, de departe statul comunitar cu cei mai mulți locuitori, 82,8 milioane. Potrivit Eurostat, Franța este țara cu a doua populație, 67 de milioane, urmată de Marea Britanie (încă stat membru), Italia, Spania și Polonia. România rămâne al șaptelea stat al Uniunii ca număr de locuitori (având o pondere de 3,8% din populația totală a blocului comunitar), însă se confruntă cu una din cele mai mari scăderi. Potrivit Biroului de statistică al Uniunii, anul trecut populația a crescut în 18 state și a scăzut în alte zece. Numai Bulgaria, Letonia, Lituania și Croația au scăderi mai mari comparativ cu România, unde, anul trecut, populația a scăzut cu 6,2 la mia de locuitori.  
Revenind, evoluțiile demografice au fost așadar influențate în Uniunea Europeană de valul de migranți, în condițiile în care, au constatat specialiștii Eurostat, numărul de nașteri și cel de decese au fost sensibil apropiate.