Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Situaţie alarmantă legată de îmbolnăvirile cu rujeolă

Alte 370 de cazuri au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 8.000, fiind înregistrate 31 de decese.

Boala s-a extins din septembrie anul trecut în 41 de judeţe anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Au fost  înregistrate 31 de decese, dintre  care 8 în judeţul Timiş, 6 în judeţul Arad, 6 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureş şi Bucureşti.

Din 4 persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog a spus că, în ceea ce priveşte aprovizionarea cu vaccin, procedura a fost simplificată, astfel că începând de săptămâna aceasta vaccinurile vor fi livrate direct către Direcţia de Sănătate Publică.

535