Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cum vrea Gabriela Firea să rezolve problema traficului din Bucureşti?

Trafic aglomerat în Bucureşti. Primarul Gabriela Firea promite soluţii

Primarul Gabriela Firea promite din nou că va fluidiza circulaţia în Capitală. Ea a inaugurat Centrul de monitorizare a traficului, care funcţionează în sediul municipalităţii şi care integrează peste 200 de intersecţii ale oraşului. Gabriela Firea mai anunţă că din toamnă parcarea gratuită nu va mai fi permisă în zonele unde există parcări publice sau private. De asemenea, primarul nu renunţă la banda unică pentru transportul în comun, dar nici nu precizează când anume va implementa proiectul aflat deja în întârziere.

Marian Ivan, cofondator OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) spune la RFI că noul Centru de monitorizare a circulaţiei nu va rezolva haosul din traficul bucureştean: “Acest centru nu aduce absolut nimic nou, din câte am aflat până acum. Faptul că s-a mutat dintr-o locaţie în alta nu aduce nimic nou, atâta timp cât lucrează aceiaşi oameni, există aceeaşi lipsă de viziune pe termen lung. Că sunt monitoarele noi sau că s-au tras cabluri noi prin oraş nu înseamnă absolut nimic nou pentru trafic”.

“Nou va fi în momentul în care va exista o strategie, iar faptul că se vorbeşte despre cifre, câte intersecţii au fost introduse în acest sistem dovedeşte faptul că nu există o logică. Uneori este suficient ca doar jumătate din intersecţii să fie monitorizate, respectiv cele pe care le traversează transportul public (…). Nu se înţelege faptul că transportul alternativ este singura soluţie pentru decongestionarea traficului”, afirmă Marian Ivan.

 
Marian Ivan, despre centrul de monitorizare a traficului din Bucureşti