Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lider sindical Poliţie: N-avem veste antiglonţ. Folosim pistoale Carpaţi din ‘74

lider_sindical_politie_veste_antiglont_pistoale_carpati.jpg

Poliţiştii ameninţă cu proteste (Sursa foto: site SNPPC)
Poliţiştii ameninţă cu proteste (Sursa foto: site SNPPC)

Poliţiştii ameninţă cu proteste, dacă revendicările lor nu vor primi un răspuns favorabil. O spune la RFI preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Ministerul de Interne (SNPPC), Dumitru Coarnă. Reacţia sa vine după discuţiile de luni dintre sindicate şi reprezentanţii Guvernului, pe tema siguranţei agenţilor de Poliţie de pe teren.

În Poliţia Română există în prezent un deficit de 20 de mii de oameni. Cele două părţi au convenit angajarea a patru mii de persoane şi elaborarea unui nou Statut al Poliţistului.

Dumitru Coarnă spune că dacă subfinanţarea acestui sector continuă, în câţiva ani Poliţia nu va mai putea funcţiona: “Nu mai putem funcţiona în regim de avarie, cu un singur om în serviciu, ture schimb zi-noapte, în situaţii cu probleme de criminalitate majore”.

Dumitru Coarnă precizează că poliţiştii lucrează în prezent “fără maşini adecvate, fără benzină cu o cotă de carburant normală pentru a desfăşura o patrulă în limitele permise de lege, fără vestă antiglonţ, fără un pistol modern. Noi avem pistoale Carpaţi din ‘74”.

Liderul sindical declară că protestele nu sunt excluse: “Luăm în calcul proteste. Sigur că noi am declanşat şi acţiuni de consultare a reprezentanţilor noştri, a membrilor de sindicat şi cu certitudine vă spun: septembrie-octombrie, dacă aceste doleanţe ale noastre nu vor fi rezolvate, vom declanşa acţiuni de protest. Repet, septembrie-octombrie 2017”.

 
Dumitru Coarnă, despre discuţiile dintre poliţişti şi premierul Mihai Tudose