Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PNL susține vaccinarea obligatorie

vaccinare_foto.jpg

Image source: 
pixabay.com

Preşedintele PNL, Ludovic Orban,  declară că susţine vaccinarea obligatorie. Responsabilitatea, susține liderul liberal este a guvernului și a ministrului Sănătății.

"Nu sunt medic, nu pot emite o opinie profesională, dar evident că pledez în favoarea vaccinării obligatorii", a declarat Ludovic Orban, citat de news.ro

Vineri și premierul Mihai Tudose s-a pronunțat pentru vaccinarea obligatorie. Invitat la Radio România Actualități, premierul a declarat că , într-o ţară civilizată, 95% dintre copii ar trebui vaccinaţi. 

„(...). Sunt şi vaccinuri care se adresează unor boli care sunt transmisibile. Deci, acel părinte nu-şi pune în pericol doar copilul lui, ci întreaga comunitate. Pe tot ceea ce înseamnă civilizaţie europeană nord-atlantică sau centru, trebuie să fie peste 95% din copii vaccinaţi. Iertaţi-mă, când noi stăm în jur de 50%, suntem departe de lumea civilizată...

Prim ministrul a amintit că legea vaccinării a fost deja discutată, în primă lectură, în ședința de guvern.
Am aşteptat o lună de zile, să spunem, măsuri făcute doar la solicitări blânde. Eu am solicitat domnului ministru să înceapă să folosească bisturiul, a început, am văzut, vom trece la etapa următoare, dacă lucrurile nu funcţionează, la un bisturiu mai mare. Mergem pe lanţ în sus. Nu ne permitem să ne jucăm cu aşa ceva”.

În România au murit, de la debutul epidemiei de rujeolă 32 de persoane, majoritatea copii nevaccinați.