Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lider sindical Poliţie: Haos juridic creat de Guvern, cu ajutorul a două mari doamne de fier

Dumitru Coarnă: Mai sunt bani de salarii pentru o lună (Sursa foto: Facebook/Dumitru Coarnă)

Cifra de 700 de cereri de pensionare în Ministerul de Interne de vineri până marţi este foarte mare. Iată ce spune la RFI preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă. El susţine pe de altă parte că mai sunt bani de salarii pentru o lună.

Dumitru Coarnă comentează problema pensiilor speciale: “Noi nu suntem beneficiarii unei legi sau aşa-zisei pensii speciale, noi suntem beneficiarii unei pensii de serviciu. Celelalte categorii socio-profesionale, senatori, deputaţi şi alţii sunt beneficiarii unei pensii speciale. Dintotdeauna, militarii din lumea întreagă au fost beneficiarii pensiilor de serviciu, statul i-a recompensat pentru activitatea depusă, din bugetul propriu, nu din bugetul de asigurări sociale”.

În opinia liderului sindical al poliţiştilor, “lucrurile scapă de sub control din haosul juridic pe care l-a creat acest Guvern, cu ajutorul celor două mari doamne de fier, Olguţa Vasilescu şi Carmen Dan, care au gestionat în defavoarea Ministerului de Interne tot ce înseamnă structură juridică cu privire la salarizare şi logistică. Noi suntem subfinanţaţi. Mai sunt bani de salarii pentru o lună, în condiţiile în care avem un deficit de personal de 20.000 de funcţii”.

“Aş îndepărta orice posibilitate de a mai fi pensionaţi oameni, auziţi motiv, la cerere, pentru alte motive neimputabile lui. Deci dumneavoastră, angajatul, faceţi o solicitare să fiţi pensionat la cerere din motive neimputabile şi angajatorul, băiat bun, vă pensionează cu 15.000, dar a doua zi, domnule, ştiţi, dar nu mă puteţi reangaja? Da, uite, te reangajez, îţi mai dau 7.000 mii salariu. Deci primul lucru, aş corecta acolo cu celeritate”, spune sindicalistul.

Dumitru Coarnă consideră că cifra de 700 de cereri de pensionare de vineri până marţi “este foarte mare. Eu sâmbătă am făcut un comunicat, în care am recomandat tuturor celor care îndeplinesc condiţiile să se pensioneze, pentru că e păcat de munca lor, având informaţii clare că vroiau să vină cu o OUG cu aplicabilitate de la 1 august. Practic, tot ce era în desfăşurare în luna august ei goleau de conţinut şi nu mai puteau să se pensioneze, mai mult de atât, le micşorau cuantumul”.

 
Dumitru Coarnă, despre pensiile speciale