Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pro Infrastructura: Ministrul Cuc să atragă bani europeni, nu să taie panglici

foto_bn.png

Sursa imaginii: 
https://www.facebook.com/proinfrastructura/

Ministerul Transporturilor a inaugurat cu mare fast o linie feroviară degradată, susține  Asociația Pro Infrastructura, care monitorizează permanent șantierele din România. Este vorba de linia  Ilva Mică – Rodna Veche, din județul Bistrița-Năsăud, a cărei panglică a fost tăiată atât de ministrul de resort, cât și de șeful de la Drumuri.

"(....) un eveniment absurd. Un sobor de oficialitati, inclusiv Ministrul Transporturilor si seful CNAIR, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (ce face seful de la drumuri la cai ferate?!) au "inaugurat" o linie feroviara in stare profunda de degradare, nereparata substantial din epoca locomotivelor cu aburi, pe care se circula cu 30-35 km/h si pe care 21 de kilometri se parcurg ca acum o suta de ani, in 49 de minute", au scris reprezentanții Pro Infrastructura pe Facebook. 

Asemenea evenimente maschează de fapt  lipsa de realizări, afirmă, la RFI, Ionuț Ciurea, de la Pro Infrastructura. România are la dispoziție 13 miliarde de euro, bani europeni, pentru infrastructură. Autoritățile trebuie să  lasă deoparte acțiunile de PR, să vină cu partea de cofinanțare și să regleze urgent aspectele birocratice , astfel încât să atragă acești bani, adaugă Ionuț Ciurea: 

I.C: Trebuie să vină cu cofinanțarea. Trebuie să vină cu o capacitate administrativă foarte bună pentru a rula aceste proiecte. Tot ceea ce înseamnă autoritate de management, organisme intermediare. Tot ce înseamnă birocrație. (...) Să și vină banii ăștia pe care îi avem promiși de la Uniunea Europeană. Ministrul Transporturilor să stea lângă oamenii lui, să aibă grijă de proiectele importante, să semneze ceea ce trebuie să semneze, nu să se plimbe aiurea prin țară, să taie panglica. 

 

 
Ascultă AICI interviul integral: