Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi pensionări în MAI

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat noi decrete de încetare a raporturilor de serviciu a unor angajați din Ministerul de Interne. Valul pensionărilor din sistemul de Apărare crește astfel de la zi la zi. 

Au ieșit la pensie, potrivit news.ro, șapte chestori din MAI și un general de brigadă, ultimii dintr-un lung șir de pensionări anticipate, provocate de intențiile guvernului de a schimba modul de calcul a pensiilor speciale. 

Printre cei proaspăt pensionaţi este chestorul Marin Motoc, directorul Direcţiei de Poliţie Transporturi, chestorul Ionel Ispir, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, chestorul principal de poliţie Liviu-Marius Galoş, adjunct al şefului Poliţiei de Frontieră, şi chestorul principal de poliţie Dumitru Haralambie, adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră.

Anterior, șeful statului trecuse în rezervă , la cerere, peste 20 de cadre militare, printre care Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, Marius Harabagiu, care abia preluase această funcție și generalul de brigadă Marin Andreiana, șeful Jandarmeriei Române. 

Recent, ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu anunța că guvernul va da o ordonanță de urgență privind modul în care se actualizează pensiile. Concret, pensiile care nu se bazează pe principiul contributivității ar urma să se indexeze doar cu rata inflației și nu în funcție de salariile celor aflați în activitate. Ordonanța va intra în vigoare la mijlocul lunii septembrie.