Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atenţie la aparatele de aer condiţionat pe timp de caniculă!

atentie_aparate_aer_conditionat_canicula.jpg

Cum folosim corect aparatul de aer condiţionat pe timp de caniculă? (Sursa foto: pixabay.com)
Cum folosim corect aparatul de aer condiţionat pe timp de caniculă? (Sursa foto: pixabay.com)

Cum trebuie folosite aparatele de aer condiţionat pe timp de caniculă? Temperatura nu trebuie setată mai jos de 21 de grade Celsius, iar filtrele trebuie curăţate regulat, pentru a preveni apariţia unor boli.

Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, spune la RFI că “e foarte greu să se stea fără aer condiţionat. Corect este ca temperatura în aparatele de aer condiţionat să fie reglată nu mai jos de 21 de grade, astfel încât să nu fie diferenţe foarte mari de temperatură între temperatura din mediul exterior şi cea din incinta ventilată”.

Medicul atrage atenţia că “este foarte important ca jetul de aer ventilat de aparatul de aer condiţionat să nu pice direct pe persoanele care se află în încăpere”.

Alis Grasu spune că “filtrele aparatelor de aer condiţionat ar trebui să fie periodic igienizate, curăţate. Aceste aparate de aer condiţionat folosite pe perioade îndelungate pot genera probleme de sănătate. Apar acele sinuzite, rinite, faringite, chiar şi bronşite, reacţii alergice la aerul condiţionat”.

Temperaturi ridicate se vor înregistra cel puţin până la jumătatea săptămânii, mai ales în partea de sud a ţării. Perioadele de căldură vor alterna cu cele de furtuni violente.

 
Alis Grasu, despre aparatele de aer condiţionat pe timp de caniculă