Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Explicaţii de la MAI pentru cozile de la paşapoarte

Ministerul de Interne precizează că face toate eforturile pentru ca eliberarea de pașapoarte să se realizeze cât mai operativ, arătând că serviciile de pașapoarte din 16 județe și Municipiul București vor lucra maine si marti.

Precizarea vine după ce FADERE, o asociație a românilor din Spania, a cerut ieri  ministrului de Interne, Carmen Dan, să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor.

Ministerul afacerilor interne explică însă că în lunile de vară numărul cererilor de preschimbare a pașapoartelor depășește cu 80-90% valorile din restul anului, iar în unele județe numărul acestora se dublează în această perioadă.

"Din păcate, această creștere semnificativă nu poate fi însoțită și de dublarea numărului de ghișee sau de dublarea personalului care lucrează la serviciile de pașapoarte. Lipsa de personal se resimte și în aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiți să prelungim programele de lucru, să amânăm concediile din această vară pentru mulți dintre angajați sau să găsim alternative de spații destinate eliberării de pașapoarte", precizează  MAI.