Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MAI: Pașapoartele temporare se pot elibera și la sediul din Piața Amzei

drpciv.jpg

Sursa imaginii: 
news.ro

Autoritățile încearcă să rezolve problema aglomerației de la sediul din Pipera al Direcției de Pașapoarte. Ministerul Afacerilor Interne anunță că, începând de joi, paşapoartele simple temporare sunt eliberate şi la sediul Direcţiei din Piaţa Amzei.

După ce toată vara mii de oameni s-au îngrămădit la sediul din Pipera al Direcției de Pașapoarte, autoritățile au decis să încerce să rezolve problema aglomerației. Astfel că, începând de joi, paşapoartele simple temporare pot fi eliberate şi la ghişeele din sediul Direcţiei Generale de Paşapoarte din Piaţa Amzei, unde până acum erau eliberate doar paşapoartele electronice.

De asemenea, autorităţile spun că tot începând de joi la sediul din Pipera va exista un autocar care să îi transporte pe oameni la punctul de lucru din Piaţa Amzei.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, miercuri după-amiază, la sediul din Pipera erau în aşteptare 448 de cereri, în timp ce la sediul din Piaţa Amzei erau doar zece persoane.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Monica Dajbog, spune că la sediul din Pipera se creează aglomeraţie şi din cauză că mulţi cetăţeni, inclusiv din alte judeţe, nu merg şi la celelalte puncte de lucru din Bucureşti. Ea a amintit și că noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona, începând de luni, în centrul comercial Plaza România. El va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucureşti, urmând să rămână deschise ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei.