Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O veste proastă pentru elevi. “Este o lipsă de responsabilitate din partea ministerului”

Elevii de clasa a cincea vor începe anul şcolar fără manuale pe bănci. Anunţul a fost făcut vineri chiar de ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care precizează că în primele două luni, copiii vor lucra la clasă cu “îndrumare”.

Ministrul Educaţiei a declarat în debutul şedinţei Guvernului că în primele două luni ale noului an şcolar, elevii de clasa a cincea nu vor avea manuale şcolare, ci îndrumare.

El a explicat că situaţia a fost generată de o dezinformare din Ministerul Educaţiei, lucru care se va soluţiona săptămâna viitoare “prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”.

Până acum, Liviu Pop a susţinut în mai multe rânduri că toţi elevii, inclusiv cei de la clasa a cincea, vor avea toate manualele în 11 septembrie.

Anunţul făcut vineri de ministrul Educaţiei este un act iresponsabil, spune la RFI preşedinta Consiliului Naţional al Elevilor, Ioana Băltăreţu: “Este o lipsă de responsabilitate din partea ministerului de a nu verifica complet procesul acesta şi de a nu-l monitoriza, astfel încât să se asigure că la începutul anului şcolar, elevii au manualele pe masă”.

“Vedem foarte bine efectele generate de sistem şi de lipsa atenţiei pe care elevii o primesc în acest sistem şi se pot contabiliza în rezultatele la Evaluările Naţionale sau rezultatele la testele standardizate. Se întâmplă foarte multe lucruri. Decalând toate aceste intervale, elevii nu mai sunt pregătiţi la timp, aşa cum ar trebui să fie”, atrage atenţia preşedinta Consiliului Naţional al Elevilor.

 
Ioana Băltăreţu, despre absenţa manualelor pentru elevii de clasa a cincea