Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Principalul suspect al atentatului din Barcelona este căutat în toată Europa

barcelona.jpg

Sursa imaginii: 
Josep Lago/AFP - RFI.FR

Younes Abouyaaquoub este ultimul fugar din totalul celor 12 membri ai celulei teroriste despre care se crede că a organizat atacurile de la Barcelona și Cambrils. Autoritățile spaniole au transmis tuturor polițiilor de pe continent datele marocanului de 22 de ani.

Bărbatul care se afla la volanul furgonetei care a intrat în mulțime pe celebra arteră La Rambla este Younes Abouyaaquoub, un marocan de 22 de ani, anunță autoritățile spaniole.

Potrivit acestora, principalul suspect ar fi încă în viață și nu este exlus ca el să fi părăsit Spania după atentat. Șoferul furgonetei a fugit pe jos la scurt timp după ce a intrat în mulțime.

13 oameni au murit la Barcelona și peste 100 au fost răniți. O altă femeie a murit în urma atentatului de la Cambrils.

Acum, autoritățile spaniole au transmis toate informațiile despre marocanul de 22 de ani către toate polițiile din Europa, ceea ce înseamnă că este extinsă căutarea bărbatului pe tot continentul.

Inițial, autoritățile din Spania au luat în calcul și ipoteza ca principalul suspect să fi murit în explozia de miercuri seară într-o locuință din Alcanar, la 200 de kilometri sud-vest de Barcelona. Acolo era asunzătoarea teroriștilor, unde, potrivit poliției, celula de la originea dublului atac pregătea ”unul sau mai multe atentate”.

Acum este eliminată și această ipoteză ca marocanul să fi murit în explozie.  "Trebuie să discutăm cu polițiile europene pentru a le transmite identitatea acestei persoane (...), fără îndoială căutată deja în toate țările europene", a declarat ministrul de interne regional, Joaquim Forn.

Younes Abouyaaquoub este ultimul fugar din totalul celor 12 membri ai celulei teroriste care se crede că a organizat atacul de la Barcelona și alt atac la Cambrils.