Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oficial: Bărbatul împușcat de Poliție lângă Barcelona este șoferul dubei de pe Las Ramblas

atac_terorist_barcelona.jpg

Locul în care a fost împușcat suspectul. În partea stângă a imaginii, duba în care a fost urcat cadavrul
Sursa imaginii: 
REUTERS/Albert Gea

Un bărbat care purta o centură cu explozibili ar fi fost împuşcat la Subirats, un orăşel cu câteva mii de locuitori aflat la vest de Barcelona, relatează Sky News. Aceeași sursă amintește că o parte a presei spaniole anunţa anterior că şoferul maşinii care a intrat în mulţime în capitala catalană ar fi fost arestat.

ACTUALIZARE: Poliţia catalană a confirmat pe Twitter că persoana "doborâtă” la Subirats, la vest de Barcelona, este Younes Abouyaaqoub, căutat pentru atentatul de săptămâna trecută, de la Barcelona, relatează El Pais.

........................................................................

Poliţia catalană, Los Mossos, a anunţat pe Twitter că un suspect care purta ceea ce părea a fi o centură cu explozibili a fost împuşcat şi ucis de forţele de ordine. Autorităţile nu au confirmat, însă, identitatea acestuia.

Surse din serviciile antiterorism spaniole au declarat pentru El Pais că un bărbat cu semnalmentele lui Younes Abouyaaqoub, despre care se crede că a condus maşina de la Barcelona, a fost semnalat la Subirats, de un localnic. Forţele de ordine s-au deplasat la faţa locului şi au tras asupra suspectului.

"Persoana suspectă din zona Subirats avea pe corp ceea ce părea a fi o centură explozivă. Individul a fost împuşcat mortal", a comunicat Poliţia catalană (Mossos d'Esquadra).

În prezent, echipele pirotehnice utilizează un robot pentru a verifica dacă presupusa centură explozivă de pe corpul suspectului este reală.

Anterior, ziarul spaniol La Vanguardia scria că șoferul camionetei implicate în atentatul de la Barcelona soldat cu 15 morți și peste 120 de răniți, identificat de autoritățile spaniole ca fiind Younes Abouyaaquoub, ar fi fost arestat.