Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, în urma Bulgariei la capacitatea turistică. FPTR: E vina autorităților

România continuă să stea prost la capitolul capacitatea turistică (numărul de paturi din unitățile de cazare). Un clasament întocmit de Eurostat plasează țara noastră în urma mai multor state cu suprafață mai mică și număr de locuitori inferior. Nicolae Bucovală, prim-vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), e de părere că vina pentru această situație aparține autorităților române.

România se află abia pe locul 15 în Uniunea Europeană în funcţie de capacitatea turistică, cu aproximativ 326.000 de paturi disponibile în hoteluri şi alte unităţi de cazare în 2016. Sunt cifre relevate de biroul european de statistică Eurostat, care plasează pe prime locuri în acest clasament Franţa, Italia şi Spania.

În această ierarhie a capacității turistice, state precum Ungaria sau Bulgaria sunt înaintea României, deși țara noastră are suprafața și numărul de locuitori mult mai mari.

”Principala vină pentru această situație o poartă guvernele care perindă la conducerea țării fără politici coerente pentru Turism”, declară, la RFI, Nicolae Bucovală, prim-vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Într-un interviu acordat colegului meu Mircea Oprea, el mai spune că și autoritățile locale au o parte importantă din vină:

”Uitați-vă la autoritățile locale. Degeaba vin eu și – dau un exemplu – fac un resort în nu știu ce stațiune, dacă aleile, străzile stațiunii respective nu sunt asfaltate, lipsesc spațiile verzi. Deci, infrastructura turistică lipsește. I-am spus prim-ministrului că ea trebuie pusă la punct. Dar iarăși ne cramponăm de programe de guvernare, de strategii care nu apar și stăm pe loc”.

Ascultă interviul integral acordat RFI de Nicolae Bucovală, prim-vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc:

 
Nicolae Bucovală, prim-vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR)