Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


ANP s-a sesizat după ce sindicaliștii din penitenciare au cerut reîncarcerarea lui Gigi Becali

Gigi Becali a recunoscut la un post de televiziune că i-a trimis mai multe mesaje directorului Penitenciarului Jilava, fiind nemulțumit că vărul său, Victor Becali, încă deținut, nu a primit o nouă învoire.

Administrația Națională a Penitenciarelor s-a sesizat în cazul lui Gigi Becali, după ce a recunoscut la un post de televiziune că i-a trimis mesaje de amenințare directorului Penitenciarului Jilava.

Patronul FCSB era nemulțumit de faptul că directorul închisorii nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deținut, Victor Becali.

În urma acestor afirmații, Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor a cerut reîncarcerarea lui Gigi Becali, aflat acum în perioada de supraveghere.

Concret, sindicaliștii au cerut revocarea liberării condiționate.

Mai mult, în cadrul emisiunii, Gigi Becali l-a amenințat și pe un reprezentant al sindicaliștilor, spunându-i ”o să vedeți voi ce o să pățiți voi, criminalilor”.  

Purtătorul de cuvânt al ANP, Cristina Enache, a declarat la RFI că afirmațiile sale vor fi verificate:

”În momentul de față, Administrația Națională a Penitenciarelor a luat act despre această sesizare, s-a dispus efectuarea de verificări, iar dacă se va impune, vor fi luate măsurile legale necesare. Verificăm veridicitatea celor semnalate în media, dar și de către reprezentantul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor”, a spus la RFI purtătorul de cuvânt al ANP.

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Constanţa, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. 

El a fost condamnat, în mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.