Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Mitrică, Asociația Editorilor din România: Renunțarea la manualele alternative va fi o lovitură gravă pentru școala românească

Pierderile editurilor care nu vor mai publica manuale școlare ar putea ajunge la 30-35 de milioane de euro pe an, cât este evaluată acum piața manualelor și auxiliarelor din România.

Manualele alternative riscă să dispară de pe bănci. Ministrul Educației a anunțat că Editura Didactică și Pedagogică va prelua integral editarea lor. Ministrul Liviu Pop va prezenta săptămâna viitoare în Guvern un act în acest sens.

Cum va afecta această măsură veniturile editurilor, l-am întrebat pe Mihai Mitrică, director executiv la Asociația Editorilor din România.

El spune că piața manualelor reprezintă o treime din piața totală de carte. Mai exact, editurile vând manuale alternative și auxiliare în valoare de 30-35 de milioane de euro, în timp ce piața totală de carte ajunge la 100 de milioane de euro.

Decizia de interzicere a manualelor alternative va afecta grav sistemul educațional din România mai explică Mihai Mitrică.

 
Mihai Mitrică, director executiv Asociația Editorilor din România în dialog cu Andreea Pietroșel