Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO)Timișoara: Două mașini cu migranți au spart un baraj al Poliției

moravita.jpg

Image source: 
Poliția de Frontieră

Un polițist din Timișoara a fost rănit, după ce două maşini în care se aflau mai mulți migranţi au spart o barieră a Poliției la Moravița, în județul Timiș, în apropierea graniței cu Serbia. 12 cetăţeni afroasiatici şi un cetăţean sârb au fost reținuți. Acesta din urmă este acuzat acum de trafic de migranţi.

Incidentul s-a produs în contextul în care Poliţia de Frontieră Moraviţa a organizat o acţiune de combatere a traficului de migranţi în zona de frontieră Moraviţa-Denta, poliţiştii organizând un filtru pe E 70, la ieşirea din localitatea Denta.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au încercat să oprească două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara.

Şoferii mașinilor au spart barajul, rănind uşor un poliţist şi avariind mai multe autoturisme. Pentru imobilizarea autoturismelor, polițiștii au tras focuri de armă în pneurile mașinilor, din ricoşeul gloanțelor fiind rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor”, a anunţat Poliţia de Frontieră.În urma acţiunii, au fost reţinuţi 12 cetăţeni afroasiatici şi un cetăţean sârb, şoferul uneia dintre maşini. Migranții sunt acuzați de trecerea ilegală a frontierei, iar sârbul de trafic de migranţi.