Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Voiculescu, despre protestul medicilor de la Marie Curie: O situație extrem de gravă

Vlad Voiculescu: ”Eu nu am auzit (de proteste ale medicilor care nu vor să lucreze cu un coleg acuzat de corupție n.r.). În sine pare o situație extrem de gravă și era cumva de așteptat”.

Protestul medicilor de la spitalul Marie Curie, care nu vor să lucreze din nou cu medicul Gheorghe Burnei, reprezintă o situație extrem de gravă însă era de așteptat, spune la RFI Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a precizat că nu a mai auzit de astfel de proteste în rândul medicilor.

”Domnul profesor Burnei este acuzat de mai multe lucruri, înțeleg că a recunoscut, practic șpăgi, înțeleg că sunt acuzații grave de malpraxis, așa numitele experimente. Știu de asemenea că domnul profesor Burnei este profesor, deci este cel care modelează studenți, înțeleg că decizia justiției are de-a face cu calitatea dânsului de profesor, care modelează cariere, de a reveni la spital să opereze să arate altora cum se face (...) Eu nu am auzit (de astfel de proteste ale medicilor n.r.). În sine pare o situație extrem de gravă și era cumva de așteptat”, a declarat Vlad Voiculescu la RFI.

Fostul ministru al Sănătății a amintit însă că puțini doctori au avut curaj să ia atitudine, însă o astfel de inițiativă a arătat realitatea din sistem și a schimbat lucrurile în bine.

”Cred că medicii din România trebuie să aibă curaj. Am văzut, în trecut, curajul unor medici, puțini, a schimbat de foarte multe ori lucruri, a arătat realitatea din sistem și a schimbat lucrurile în bine”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Medicii ortopezi de la Spitalul de copii Marie Curie din Bucrești au semnat o scrisoare trimisă managerului unității și comisiei de etică, în care își exprimă dezacordul față de revenirea medicului Gheorghe Burnei, acuzat de luare de mită și experimente pe copii.

Totodată, doctorii nu vor să lucreze nici sub îndrumarea medicului Burnei.

Tribunalul București a decis, săptămâna trecută, că acesta poate profesa din nou în orice spital de stat. Decizia nu e însă definitivă.

În scrisoare, doctorii de la Marie Curie amintesc că ”până la finalizarea procesului, acuzațiile aduse ridică suspiciuni rezonabile de malpraxis și experimente pe copii”.

Tot aceștia spun că după momentul arestării doctorului Burnei, activitatea la secția de ortopedie s-a deblocat.