Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Elevii de clasa a V-a vor începe școala cu un singur manual–ghid pentru 12 materii

ministru_educatie_liviu_pop_manuale.jpg

Liviu Pop speră ca elevii de clasa a cincea să aibă manuale pe 11 septembrie (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop speră ca elevii de clasa a cincea să aibă manuale pe 11 septembrie (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat un compendiu introductiv pentru gimnaziu, care cuprinde curricula şcolară la materiile ale căror manuale au fost contestate, precum Limba română, Limba modernă 1 şi 2, Istorie, Geografie, Educaţie plastică, Muzică, Educaţie tehnologică şi consiliere. Acest manual ghid va fi folosit în primele opt săptămâni ale anului şcolar.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a precizat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 82.000 de exemplare au fost distribuite chiar luni în mai multe judeţe din ţară, iar în cursul acestei săptămâni va ajunge în fiecare unitate şcolară unde sunt clase a V-a. Ministerul Educaţiei a plătit în total, pentru tipărirea şi livrarea acestui ghid, peste 732.000 de lei.

Ministrul Educaţiei a mai declarat că pentru realizarea ghidului s-a ţinut cont de programa şcolară, în condiţiile în care pentru cele mai multe manuale s-au depus contestaţii.

„Cei care au făcut programa şcolară au venit cu expertiza lor şi au pus în practică pentru primele săptămâni de şcoală cum au văzut ei să se predea disciplinele respective. Mi se pare normal, pentru că nu putem lăsa copiii fără acest instrument”, a precizat el.

Directorul Institutului de Științe ale Educației, Ciprian Fartușnic, a spus că noua resursă este dedicată elevilor și a precizat că "acoperă" toate disciplinele unde au fost contestații la manuale.

Fartușnic a mai afirmat că realizarea acestui ghid a durat aproximativ o lună și jumătate.

Anul școlar 2017 - 2018 începe pe 11 septembrie, a mai anunțat luni ministrul Educației Naționale, Liviu Pop.