Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop la RFI: Îmi cer scuze în numele tuturor miniştrilor faţă de elevii de clasa a cincea

Liviu Pop senator PSD excluderi partid

Sursa foto: Facebook/Liviu Pop
Sursa foto: Facebook/Liviu Pop

Elevii de clasa a cincea vor avea manuale pe bănci în cel mult două luni, declară la RFI ministrul Educaţiei, Liviu Pop. El îşi cere scuze “în numele tuturor miniştrilor” pentru situaţia creată.

Liviu Pop le transmite elevilor, părinţilor şi profesorilor un mesaj de “încredere” la început de an şcolar: “Tuturor le transmit mesajul de încredere, pe care trebuie să-l aibă faţă de şcoala românească. Elevii şi părinţii să aibă încredere în profesori, profesorii să aibă încredere în tot ceea ce înseamnă act educaţional şi să lăsăm deoparte toate nevoile şi să ne concentrăm pe un nou an şcolar evident plin de realizări”.

Cât despre lipsa manualelor pentru elevii de clasa a cincea, ministrul Educaţiei spune că ele vor fi pe bănci în cel mult opt săptămâni: “Eu îmi cer scuze în numele tuturor miniştrilor care nu s-au concentrat foarte mult pe elevii din actuala clasă a cincea. Această generaţie de sacrificiu nu a avut niciodată manualele la început de an şcolar, fiind prima generaţie care intră pe noua curriculă naţională, noile programe naţionale. Anul trecut, elevii de clasa a patra au primit abia în decembrie, la finalul lunii decembrie, manualele pentru clasa a patra. Anul acesta, am identificat această soluţie de rezervă, în aşa fel încât în maximum opt săptămâni, toţi elevii de clasa a cincea să beneficieze de manuale şcolare şi evident avem toate măsurile ca să eliminăm pentru totdeauna această întârziere nepermisă a manualelor şcolare, mijloc didactic absolut necesar în procesul instructiv educativ. În maxim opt săptămâni. Totul depinde nu de minister, de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor”.

 
Liviu Pop, despre noul an şcolar şi scandalul manualelor pentru clasa a cincea