Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


153 de migranți salvați de Poliția de Frontieră din Marea Neagră

politia_frontiera.jpg

Image source: 
Facebook / Poliția de Frontieră Română

153 de migranți, între care peste 50 de copii, se aflau în nava care a plutit în derivă ore bune în largul Mării Negre în noaptea de marți spre miercuri.

 Oamenii au ajuns în siguranță abia în dimineața zilei de miercuri la mal, după o misiune dificilă de salvare a Gărzii de Coastă Constanța.

 Migranții au cerut ajutorul Gărzii de Coastă, având în vedere că în largul Mării Negre era furtună, vântul fiind foarte puternic , de gradul 5. Nava era în pericol să se scufunde oricând, spun autoritățile române.

Ea a fost remorcată spre ţărm de o altă navă a Gărzii de Coastă Constanța. Migranții au fost supuși unor controale medicale și acum urmează să fie identificați.

 „Marea a fost foarte agitată, vânt puternic, gradul 5, în acea zonă cu valuri de peste 2 metri și jumătate. Persoanele care se aflau pe această ambarcațiune în mod constant s-au aflat în pericol de înec, de scufundare a ambarcațiunii. S-au făcut eforturi deosebite pentru a aduce ambarcațiunea la mal”, a declarat comisarul Cristian Cicu, șeful Gărzii de Coastă.

 În weekendul trecut, o altă navă care transporta 97 de migranți din Iran și Irak, a intrat ilegal în România tot pe Marea Neagră.  În acest caz are loc o anchetă.

541