Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Deputaţii resping majorarea alocaţiei pentru copii. Ana Măiţă: “Şi un câine fără stăpân dintr-un adăpost public are alocaţi mai mulţi bani”

deputati_majorare_alocatie_copii_ana_maita.jpg

Alocaţia pentru copii rămâne la nivelul de 84 de lei pe lună (Sursa foto: pixabay)
Alocaţia pentru copii rămâne la nivelul de 84 de lei pe lună (Sursa foto: pixabay)

Camera Deputaţilor a respins marţi propunerea PNL de majorare a alocaţiei de stat pentru copii de la 84 la 200 de lei. Anterior, Senatul a respins şi el documentul Opoziţiei.

PSD argumentează că iniţiatorii legii nu au specificat şi sursa de finanţare. Partidul de guvernământ precizează că va veni cu o lege proprie în privinţa alocaţiilor.

Preşedinta asociaţiei Mame pentru Mame, Ana Măiţă, spune la RFI că “în momentul de faţă şi un câine fără stăpân dintr-un adăpost public are alocaţi mai mulţi bani pentru cazare, îngrijire medicală şi hrană, decât are un copil în România”.

“Nu uitaţi raportul UNICEF-ului, care arată că mai mult de o treime din copiii români trăiesc la limita subzistenţei, merg la culcare seara nemâncaţi, nu au haine, nu au căldură, nu au rechizite şi sunt într-o situaţie absolut inacceptabilă pentru condiţia copilului dintr-un stat european”, atrage atenţia Ana Măiţă.

Ana Măiţă, despre alocaţia pentru copii