Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trei zile de doliu naţional, după cutremurul devastator din Mexic

Un seism de 7,1 grade a avut loc în centrul Mexicului. Cel puţin 200 de oameni au murit, între care şi zeci de copii. Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut că este vorba numai de o simulare şi nu le-au luat în seamă.

ACTUALIZARE 2: Bilanţul cutremurului de 7,1 grade pe scara Richter care a lovit Mexicul a ajuns la 217 morţi. Bilanţul anterior era de aproape 250 de morţi, printre care cel puţin 20 de copii, aflaţi într-o şcoală care s-a prăbuşit. Părinţi disperaţi şi membri ai echipelor de salvare îi caută printre dărâmături pe ceilalţi copii prinşi sub ruinele şcolii din Ciudad de Mexico.

 

ACTUALIZARE 1: Mexicul a declarat miercuri trei zile de doliu naţional, după seismul soldat cu sute de victime. Autorităţile au declarat stare de dezastru, în urma cutremurului.

 

Cutremurul de 7.1 grade a avut loc când mulţi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani după ce un altul a ucis mii de oameni în Ciudad de Mexico si dupa cel de 8 grade, de la inceputul lunii septembrie.

Secretarul Internelor a anuntat la televiziunea locală că echipele de salvatori intervin la mai multe clădiri unde există informaţii că sunt blocaţi oameni, spunând că intervenţiile sunt făcute cu mare grijă şi că va fi nevoie de mai mulţi oameni pentru echipele de intervenţie.

Aproximativ două milioane de persoane din capitală nu au curent electric sau servicii de telefonie. De asemenea, autorităţile au avertizat populaţia să nu fumeze pe străzi, pentru că au fost rupte conducte de gaze.

624