Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MISA: Gregorian Bivolaru este vânat

misa_gregorian_bivolaru_vanat.jpg

Gregorian Bivolaru, apărat de MISA (Sursa foto: Facebook/MISA)
Gregorian Bivolaru, apărat de MISA (Sursa foto: Facebook/MISA)

Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut îl apără pe Gregorian Bivolaru. Fondatorul MISA, căutat de Finlanda prin Europol, se confruntă cu noi “abuzuri flagrante” şi nu avea interdicţie de a părăsi România, spune organizaţia într-un comunicat.

MISA acuză Finlanda că “intră prompt” în jocul persecutării lui Gregorian Bivolaru. Mişcarea susţine că statul nordic îi încalcă acestuia dreptul la un proces echitabil, prin noua “vânătoare” pe care a declanşat-o la numai o săptămână de la eliberarea din închisoare.

Reprezentanţii MISA spun că mandatul de arestare preventivă a fost emis într-un mod ciudat, fără ca Bivolaru să fi fost înştiinţat în privinţa acuzaţiilor care i se aduc şi fără să fi fost citat.

Mişcarea precizează că fondatorul ei avea dreptul să părăsească România, fără nici o restricţie şi că prin urmare, nu se poate spune că a “fugit” din ţară.

Gregorian Bivolaru este dat în urmărire internaţională de autorităţile finlandeze. El este anchetat pentru trafic de persoane şi abuz sexual.

Bivolaru ar fi părăsit România legal în data de 14 septembrie, la o zi după ce a fost eliberat din penitenciarul Bistriţa. El fusese condamnat pentru act sexual cu o persoană minoră. Fondatorul MISA a executat un an şi două luni din pedeapsa de şase ani de închisoare.