Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spania: Răfuiala politică se mută pe străzi și stadioane

demo.jpg

Sursa imaginii: 
https://twitter.com/FCBarcelona

„Democrație” – scrie pe tabela de marcaj a stadionului Nou Camp, unde duminică seara meciul FC Barcelona- Las Palmas se joacă fără spectatori. Între timp, clubul catalan a criticat dur încercările de a împiedica desfășurarea referendumului asupra independenței regiunii, iar vicepreședintele Carles Villarubi a demisionat din funcție.

Meciul de duminică seară, de pe Nou Camp, se desășoară  într-o atmosferă de tensiune maximă. Mii de suporteri sunt la porțile stadionului: potrivit agențiilor de știri, fanii amenințau că vor forța intrarea și vor invada terenul, dacă partida se va juca. Clubul Las Palmas anunțase la rându-i că va juca pe Camp Nou cu ecusoane reprezentând drapelul spaniol pe tricouri.

Ziarele de sport spaniole relatează că unii jucători, în frunte cu Gerard Pique, ar fi refuzat în primă fază să intre în teren. Pentru ca echipa să nu fie depunctată sau să nu riște sancțiuni mai drastice, jucătorii au cedat într-un final. Nemulțumit, vicepreședintele Carles Villarubi și-a anunțat demisia, a informat Mundo Deportivo.

Referendumul pentru independenţa Cataloniei este declarat ilegal  și necunostituțional de către  Guvernul central de la Madrid. Mii dse polițiști au fost trimiși în regiune, pentru a încerca să împiedice votul. Mai mult de jumătate din secțiile de votare au fost închise cu forța, iar pe străzi s-au înregistrat ciocniri între manifestanți și forțele de ordine.