Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) ISIS a revendicat atacul din Las Vegas. FBI neagă implicarea teroriștilor

politie_las_vegas.jpg

Image source: 
David Becker/Getty Images/AFP

Zeci de persoane au fost ucise, după ce un bărbat a deschis focul duminică noaptea în timpul unui festival de muzică country în Las Vegas. Este cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite.

ACTUALIZARE 14: Preşedintele Donald Trump a catalogat atacul armat în masă de la Las Vegas drept ”un act de rău pur” .

ACTUALIZARE 13: Bilanțul atacului a crescut la cel puţin 58 de morţi şi 515 răniţi, relatează AFP.

ACTUALIZARE 12: FBI afirmă că atacul n-are nicio legătură cu vreo grupare teroristă ”internaţională”, relatează The Associated Press. Poziția Biroului Federal de Investigații vine după ce gruparea Stat Islamic a revendicat atacul din Las Vegas.

ACTUALIZARE 11: Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, iar alte peste 400 au fost spitalizate.

ACTUALIZARE 10: Gruparea jihadistă Statul Islamic  a revendicat luni atacul din Las Vegas precizând că autorul se convertise la islam în urmă cu câteva luni, relatează Reuters.

ACTUALIZARE 9: Papa Francisc s-a declarat luni 'profund întristat' de atacul de la Las Vegas, care s-a soldat cu cel puțin 50 de morți și peste 400 de răniți, evocând o 'tragedie nemăsurată', relatează AFP.

ACTUALIZARE 8: Un tânăr de 23 de ani din Cluj s-ar afla printre persoanele rănite la Las Vegas. Potrivit informațiilor postate pe pagina de socializare a mamei victimei, tânărul teste supus unei intervenții chirugicale. Un diplomat român din Los Angeles a plecat spre locul tragediei pentru a obține mai multe informații.

ACTUALIZARE 7: Președintele american, Donald Trump, a avut o primă intervenție după atacul din Las Vegas:  Familiilor victimelor le spun: 'Ne rugăm pentru voi și suntem aici pentru voi'. Pentru cei răniți: 'Ne rugăm pentru voi, ne rugăm să vă reveniți cât mai repede și vă promitem ajutor chiar din această zi'. Steagul va fi arborat în bernă. Unitatea noastră nu poate fi zdruncinată de rău și legăturile noastre nu pot fi rupte de violență. Ne rugăm pentru întreaga națiune să-și găsească liniștea și pacea, a declarat Donald Trump în discursul său.

ACTUALIZARE 6: Poliția l-a identificat pe atacator drept Stephen Paddock, un bărbat alb în vârstă de 64 de ani, anunță DPA. Autorităţile au anunţat că el s-a sinucis după atac.

ACTUALIZARE 5: Ultimul bilanţ al atacului armat din Las Vegas arată cel puţin 50 de morţi şi 200 de răniţi (CNN).

ACTUALIZARE 4: Autorul atacului este un bărbat care a deschis focul de la etajul 32 al unui hotel din zona unde avea loc un concert country (Washington Post).

ACTUALIZARE 3: Printre victime se află şi câţiva poliţişti care erau în afara programului în momentului atacului (CNN).

ACTUALIZARE 2: Atacatorul a fost ucis, anunţă Poliţia. Anchetatorii caută acum o femeie cu trăsături asiatice, care-l însoţea pe agresor (CNN).

Avertisment: Înregistrare video care vă poate afecta emoţional!

ACTUALIZARE 1: Cel mai recent bilanţ al atacului armat din Las Vegas arată 20 de morţi şi peste 100 de răniţi, potrivit Poliţiei.

Avertisment: Înregistrare video care vă poate afecta emoţional!

Înregistrările video apărute pe reţelele de socializare arată sute de oameni fugind de la locul incidentului, pe fundalul zgomotelor produse de o armă automată.

La faţa locului, se află poliţişti înarmaţi. Oamenii sunt avertizaţi să evite zona.

Martorii spun că a fost vorba de sute de focuri de armă, care s-au declanșat în jurul orei locale 22.30 (05:30 GMT). 

Aeroportul McCarran din Las Vegas a anunțat că mai multe avioane care trebuiau să aterizeze au fost redirecționate spre alte aeroporturi.

896