Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atacatorul din Las Vegas era milionar în dolari

atac_las_vegas.jpg

Las Vegas, imediat după atac ...
Image source: 
REUTERS/Las Vegas Sun/Steve Marcus

59 de oameni au murit şi 527 au fost răniţi în Las Vegas, în cel mai mare atac armat din istoria recentă a Statelor Unite, potrivit ultimului bilanț anunțat de autorități.

Poliția anunță că a găsit în camera de hotel a atacatorului 23 de arme. El avea alte 19 acasă. Între timp apar noi informații despre atacator.

Presa americană scrie că bărbatul care a ucis 59 de oameni şi a rănit alţi peste 500, era milionar în dolari. Avea afaceri imobiliare, mai multe maşini, avion personal şi locuia într-o casă de 400.000 de dolari.

Stephen Paddock avea 64 de ani și locuia într-o comunitate de bătrâni dintr-un orășel situat la nord-est de Las Vegas.  Șeriful din Las Vegas,  a declarat că polițiștii care au efectuat un raid în locuința lui Paddock au descoperit 19 arme de foc, explozibili, mii de rezerve de muniție, dar și mai multe dispozitive electronice pe care le analizează. Paddock cumpărase legal armele dintr-un magazin în primăvara acestui an.

Bărbatul îndeplinise toate condițiile cerute de lege pentru a deține arme de foc. Cu toate acestea, un anchetator al FBI-ului a dezvăluit că, după analizarea clipurilor video din timpul împușcăturilor, există suspiciuni că Paddock ar fi modificat armele, astfel încât să poată trage cât mai multe gloanțe.

Un lucru le dă bătăi de cap anchetatorilor: atacatorul nu avea legături cunoscute cu organizații teroriste, cu toate că Statul Islamic a revendicat atacul, nu se afla în baza de date a poliției pentru alte infracțiuni și nimic nu a trădat tragedia pe care acesta avea să o provoace. Înainte ca poliția să ajungă în camera de hotel de unde a avut loc atacul, bărbatul s-a sinucis.

754